JUBILEUM. Svenska onlinespelet Star Stable fyller 10 år – “De sa att det var en galen idé att göra ett spel för tjejer”

I september 2011 lanserade Star Stable Entertainment sitt flaggskepp Star Stable Online (SSO); ett häst- och äventyrsspel skapat för att ge tjejer en plats i spelvärlden. Då, för tio år sedan, var utbudet begränsat när det gällde äventyrsspel riktade till just yngre tjejer. Det fanns de som menade att spel som Star Stable inte skulle lyckas på marknaden. Star Stables skapare stod dock på sig och skapade ett roligt äventyrsspel med kvinnliga huvudkaraktärer i fokus. Det svenska bolaget Star Stable Entertainment lever dessutom som de lär – över 50% av de som arbetar bakom kulisserna hos Star Stable är kvinnor.

“De sa att det var en galen idé att göra ett spel för tjejer” – SE kortfilmen “A Mad Idea” här.

Mycket har hänt sedan starten. I dag finns SSO på 14 språk i över 180 länder med 1,4 miljoner användare per månad. Star Stable Entertainments kreativa universum har genom åren expanderat – numera går det att följa spelets huvudkaraktärer i bokform, och i vintras lanserades den animerade miniserien Star Stable: Mistfall som redan efter tre månader hade 12 miljoner visningar. Och inte minst har SSE utvecklat Star Stable Music som regelbundet släpper musik med spelets populära artistavatarer Lisa Peterson, The Miscreants, DJ Kai och Nomi. Flera av dem har även en framgångsrik musikkarriär i den riktiga världen. Just nu är avatarerna aktuella med den gemensamma jubileumssingeln “Celebration”

LYSSNA på Celebration här. <<

I dag är Star Stable mycket mer än bara ett spel. Plattformen betyder gemenskap för miljoner tjejer som via den digitala hästryggen skapar äventyr och löser mysterier tillsammans i Jorviks magiska värld. En idé som få i spelbranschen trodde på när den presenterades för ett decennium sedan. 10 år senare är succén ett faktum och i dag den 15 september går jubileet av stapeln i Star Stables alla kanaler. Firandet pågår året ut. 

Mer info:

Star Stable Online

Star Stable Instagram

Star Stable Facebook

Star Stable YouTube

Leave a Reply