Investeringstips inför hösten

Nu när det kalla, mörka vinterhalvåret börja smyga sig på finns det inte längre någon ursäkt för att inte äntligen få ordning på din ekonomi och börja investera! Genom att investera, även om det är väldigt små belopp, så kan du se ditt personliga kapital öka sakta eller drastiskt, beroende på investeringsmetod. Du behöver inte vara ett proffs för att komma igång. Det räcker med några hundralappar, lite kött på benen och trofasthet, så kommer din förmögenhet snart vara större än vad du någonsin trodde var möjligt. Vi hjälper dig komma igång här!

Skapa vanor: budgetera och spara

Nyckeln till att bygga upp en förmögenhet är att skapa och utveckla goda vanor – som att regelbundet spara pengar och investera i dem. Men innan du överhuvudtaget börjar leta runt bland investeringsmetoder och följer med på börsen, måste du få ordning på din privatekonomi.

Är du en slösare eller sparare? Vem vill du vara, och vad ska du göra för att komma dit? Detta är frågor som måste besvaras innan du kommer igång med investeringen. Det går inte att investera pengar om man redan har höga skulder efter sig eller slänger runt med pengar hejvilt. Är du en kedjerökare som köper latte varje dag på väg till jobbet och äter ute alla dagar i veckan? Då ska du säga hejdå till dessa lyxiga vanor innan du verkligen kommit igång.

Gör en budget, håll dig till den och lägg undan pengar!

Hitta en form för investering som passar dig

Har du inte ordning på din ekonomi ännu ber vi dig vänta med att investera. Det ligger nämligen en hel vetenskap bakom investering. Tusentals människor lever på att investera – andra känner inte ens till begreppet. En del människor gör det på sin fritid, andra lever på det.

Investering innebär helt enkelt att man investerar sina pengar i en form för värdepapper, som aktier, fonder, valutor och så vidare, för att sedan tjäna avkastning på summan och bygga upp en hel förmögenhet. Det kan kännas komplicerat i början, men så fort du läst på och kommit igång är det heller inte svårare.

Gör din efterforskning på din valda investeringstyp. Har du tillräckligt mycket tid för att investera i aktier? Eller så kanske du är mer nytänkande och väljer att investera i kryptovalutor, och använder dig av artificiell intelligens som Bitcoin Prime (som du kan läsa om här: sijoitusrahastot.org/bitcoin-prime/) – som köper och säljer Bitcoin åt dig medan du är på ditt vanliga 9–5 jobb.

Leave a Reply