TechSverige och IDG listar Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech

De engagerar, utbildar, inspirerar och finansierar. Genom olika insatser bidrar de till utvecklingen och synliggörandet av digitaliseringens möjligheter. Idag publicerar IDG och TechSverige Tech50. Sverige hetaste lista av med de mest betydelsefulla personerna inom tech.

IDG och TechSverige listar de mest 50 inflytelserika inom tech
IDG och TechSverige listar de mest 50 inflytelserika inom tech

IDG och TechSverige listar årets 5O mest inflytelserika tech-personer

Ledarna, förebilderna och makthavarna – eldsjälarna och pionjärerna, entreprenörerna och direktörerna. Idag publiceras Tech50, Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2022. Den har sammanställts av techförlaget IDG och branchorganisationen TechSverige för att uppmärksamma och hylla dem som synliggör de goda möjligheterna med tech och digitalisering.

– I en tid med många möjligheter, men också utmaningar kopplat till den digitala omställningen av våra liv och vårt samhälle, behövs tydliga ledare, hjältar och innovatörer som visar vägen framåt. I Sverige har vi väldigt många modiga personer som tar stort ansvar och som inspirerar. Vi vill med Tech50-listan synliggöra dem lite extra, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör för TechSverige och juryordförande i TechAwards.

Det är första gången Tech50 sammanställs, men tanken är att det ska bli en årligt återkommande listning som befäster Sverige som tech-nation. Sex av personerna kommer att lyftas fram extra, som finalister under TechAwards Sweden, den stora branschgalan som ordnas av IDG och TechSverige på Sergel Hub den 22 mars. Då koras även en vinnare.

– Vi har två tunga pandemi-år bakom oss, som har varit utmanande för alla, men där alla vi som arbetar inom tech har kunnat tillföra ett stort värde. Jag tror att det har blivit tydligt för allt fler i vilken utsträckning tech bidrar och det är värt att hylla. Samtidigt känns det fantastiskt kul att restriktionerna släpper och att allt tyder på att vi faktiskt kommer att kunna träffas fysiskt. Vi märker att det finns ett stort sug efter att mötas live och det ska bli väldigt roligt, säger Åsa Zetterberg.

Under TechAwards hyllar vi hjältar, innovatörer och goda förebilder inom tech. Utöver ‘Tech 50’ presenteras också finalisterna och vinnarna i priskategorierna Årets hållbarhetspris, Årets kompetenspris, Årets mest värdefulla användning av tech och Årets techföretag.

Programmet startar klockan 13.00 och bjuder på lika delar kunskap, inspiration och festliga prisutdelningar. Vi avslutar med efterlängtat festligt mingel.

– IDG drivs starkt av tron på att teknik ska användas för att göra världen till en bättre plats, och Tech Awards är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma de personer och företag i branschen som gör just det. Vi hoppas kunna bidra med extra energi och bli den årligt, återkommande och självklara branschfesten för alla inom tech, säger Joakim Allwin, Managing Director på IDG.

Tech50-listan hittar du här: https://www.idg.se/2.1085/1.762141/har-ar-tech50–de-mest-inflytelserika-inom-tech-2022.

Länk till TechAwards-galan och programmet här: https://techawards.se/.

Leave a Reply